26.03.2018 г.

Пандишпаново руло с капки шоколад и сметана - Rotolo alla nutella con gocce di cioccolato e panna


Продукти:
4 яйца
 4 с.л. захар
4 с.л. брашно
100 гр. шоколадови капки
2 ванилии
и още:
200 мл. сметана за разбиване
3-4 с.л. нутела 



Счупете яйцата е купа. Добавете захарта и разбийте до гъста пяна. На порции добавете пресятото с ванилиите  брашно. Хомогенизирайте много добре сместа. Застелете голяма тава ( за рула ползвам тази на печката)  с хартия за печене. Поръсете върху хартията шоколадовите капки. Изсипете пандишпановата смес върху тях и разнесете внимателно с шпатула. Изпечете блата в предварително загрята на 200 гр. фурна с вентилатор за 4-6 мин. 


Извадете от фурната и веднага обърнете върху памучна кърпа. Капките да останат от външната страна. Навийте на руло. Оставете да се охлади напълно. 
В купа разбийте сметаната до твърд сняг. Развийте рулото. Намажете го с няколко с.л. течен шоколад. Отгоре щедро разнесете сметаната. Завийте отново на руло. 
Оставете рулото да постегне за няколко часа преди да го нарежете.
Да ви е сладко, шоколадово-сметаново! :) Чаооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар